Arbeit

Dėl tariamos su nepratęsta darbo sutartimi susijusios diskriminacijos ir nesuderinamumo su Bendrijos muitų teise

Wojciech Zieliński
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas dirbo tarnautoju Lenkijos muitinės tarnyboje nuo 1993 m. ir buvo atsakingas už muitinį tikrinimą. Jis yra vienas iš daugelio muitinės tarnautojų, kurie buvo atleisti 2017 m. nepratęsus jų darbo sutarčių, t. y. jiems nebuvo pasiūlyta tęsti darbą pakeitus muitinės tarnybos teisinį statusą. Jie buvo integruoti į Nacionalinės mokesčių administracijos struktūrą, pavadintą „Muitinės ir mokesčių paslaugos“. Pasak peticijos pateikėjo, jam nebuvo pasiūlyta jokia kita darbo vieta dėl jo narystės profesinėje sąjungoje „Celnicy PL“ ir aktyvaus dalyvavimo muitinės tarnautojų protestuose prieš įdarbinimo procedūrų pakeitimus. Be to, peticijos pateikėjas taip pat ginčija savo atleidimą iš pareigų, dėl kurio, atsižvelgiant į peticijos pateikėjo specialųjį teisinį statusą, peticijos pateikėjas negali pasinaudoti teismine apsauga. Peticijos pateikėjo nuomone, tai prieštarauja ne tik Lenkijos įstatymams, bet ir ES pagrindinių teisių chartijai.

Thank you for your support, Wojciech Zieliński

openPetition international