Arbeit

O údajnej diskriminácii v súvislosti s nepredĺžením jeho zamestnania a o nezlučiteľnosti s colným právom Spoločenstva

Wojciech Zieliński
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície pracoval ako dôstojník v poľských colných službách od roku 1993 a bol zodpovedný za colné kontroly. Je jedným z mnohých colných úradníkov, ktorí boli prepustení v roku 2017, keď ich pracovné zmluvy neboli predĺžené, t. j. nebolo im ponúknuté ďalšie zamestnanie po zmene právneho postavenia colných služieb. Začali sa integrovať do štruktúry národnej správy príjmov pod názvom Colné a daňové služby. Podľa predkladateľa petície mu neponúkli žiadnu ďalšiu prácu pre jeho členstvo v odborovej organizácii „Celnicy PL“ a jeho aktívnu účasť na protestoch colných úradníkov proti zmenám v postupoch v zamestnávaní. Predkladateľ petície ďalej spochybňuje svoje prepustenie z funkcie, ktoré ho z dôvodu jeho osobitného právneho postavenia vylučuje zo súdnej ochrany, čo je podľa neho nielen v rozpore s poľským právom, ale aj s Chartou základných práv EÚ.

Thank you for your support, Wojciech Zieliński
pro