Arbeit

Over vermeende discriminatie in verband met het niet verlengen van zijn dienstverband en strijdigheid met het douanerecht van de Gemeenschap 

Wojciech Zieliński
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
24 Supporters 24 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Indiener was sinds 1993 werkzaam bij de Poolse douane en verantwoordelijk voor douanecontrole. Hij is een van de vele douanefunctionarissen die in 2017 zijn ontslagen toen hun dienstcontract niet werd verlengd, dat wil zeggen, geen baan kregen aangeboden na wijziging van de wettelijke status van de douanedienst. Deze werd geïntegreerd in de structuur van de nationale belastingdienst onder de naam Douane- en belastingdienst. Volgens indiener werd hem geen werk meer aangeboden wegens zijn lidmaatschap van de vakbond "Celnicy PL" en zijn actieve betrokkenheid bij de protesten van douanefunctionarissen tegen de wijziging van de dienstverbandprocedures. Bovendien zet indiener ook vraagtekens bij zijn ontslag dat hem, wegens zijn specifieke wettelijke status, uitsluit van wettelijke bescherming, hetgeen volgens hem niet alleen in strijd is met het Pools recht, maar ook met het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie.

Thank you for your support, Wojciech Zieliński

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now