Over vermeende discriminatie in verband met het niet verlengen van zijn dienstverband en strijdigheid met het douanerecht van de Gemeenschap 

Petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
24 supporters 24 in European Union

Collection finished

24 supporters 24 in European Union

Collection finished

  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Indiener was sinds 1993 werkzaam bij de Poolse douane en verantwoordelijk voor douanecontrole. Hij is een van de vele douanefunctionarissen die in 2017 zijn ontslagen toen hun dienstcontract niet werd verlengd, dat wil zeggen, geen baan kregen aangeboden na wijziging van de wettelijke status van de douanedienst. Deze werd geïntegreerd in de structuur van de nationale belastingdienst onder de naam Douane- en belastingdienst. Volgens indiener werd hem geen werk meer aangeboden wegens zijn lidmaatschap van de vakbond "Celnicy PL" en zijn actieve betrokkenheid bij de protesten van douanefunctionarissen tegen de wijziging van de dienstverbandprocedures. Bovendien zet indiener ook vraagtekens bij zijn ontslag dat hem, wegens zijn specifieke wettelijke status, uitsluit van wettelijke bescherming, hetgeen volgens hem niet alleen in strijd is met het Pools recht, maar ook met het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie.

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now