Arbeit

O navodnoj diskriminaciji kada mu nije produženo zaposlenje i nesukladnosti s carinskim zakonom zajednice

Wojciech Zieliński
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

Podnositelj predstavke radio je kao službenik u poljskoj carinskoj službi od 1993. i bio je zadužen za carinsku kontrolu. Jedan je od mnogih carinskih službenika koji su otpušteni 2017. kada njihovi ugovori o zaposlenju nisu produženi, tj. nije im ponuđen nastavak zaposlenja, nakon promjene pravnog statusa carinske službe. Integrirani su u strukturu Nacionalne agencije za prihode pod nazivom Služba za carinu i prihode. Podnositelj predstavke tvrdi da mu nije ponuđen novi ugovor zbog njegova članstva u sindikatu „Celnicy PL” i aktivnog sudjelovanja u prosvjedima carinskih službenika protiv promjena u postupcima zapošljavanja. Nadalje, podnositelj predstavke dovodi u pitanje i svoj otkaz, zbog čega, uz svoj pravni status, nema pravnu zaštitu, što smatra ne samo protivnim poljskom zakonu, nego i Povelji EU-a o temeljnim pravima.

Thank you for your support, Wojciech Zieliński