Arbeit

Foglalkoztatása meghosszabbításának kudarcából és a közösségi vámjoggal való összeférhetetlenségből eredő állítólagos hátrányos megkülönböztetésről 

Wojciech Zieliński
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
23 Supporters 23 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója 1993 óta a lengyel vámhatóságnál dolgozott tisztviselőként és vámellenőrzésekért volt felelős. Ő az egyike annak a sok vámtisztviselőnek, akiket 2017-ben elbocsátottak, amikor a munkaszerződésüket nem hosszabbították meg, vagyis nem kaptak újabb munkaajánlatot, miután a vámigazgatási szervek jogi státusza megváltozott. Vám- és Adóügyi Hatóság névvel a nemzeti bevételeket kezelő szervbe lettek bevonva. A petíció benyújtója szerint azért nem kapott munkát, mivel a Celnicy PL nevezetű szakszervezet tagja és aktívan részt vett a vámtisztviselők tüntetéseiben a foglalkoztatási eljárásokat érintő változtatások ellen. Továbbá a petíció benyújtója megkérdőjelezi elbocsátásának körülményeit, amelyek a sajátos jogi státuszából eredően kizárják őt a bírói jogvédelemből, ami szerinte nem csak a lengyel törvényekkel, hanem az Európai Unió Alapjogi Chartájával is szemben áll.

Thank you for your support, Wojciech Zieliński
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now