Foglalkoztatása meghosszabbításának kudarcából és a közösségi vámjoggal való összeférhetetlenségből eredő állítólagos hátrányos megkülönböztetésről 

Petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
24 supporters 24 in European Union

Collection finished

24 supporters 24 in European Union

Collection finished

  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója 1993 óta a lengyel vámhatóságnál dolgozott tisztviselőként és vámellenőrzésekért volt felelős. Ő az egyike annak a sok vámtisztviselőnek, akiket 2017-ben elbocsátottak, amikor a munkaszerződésüket nem hosszabbították meg, vagyis nem kaptak újabb munkaajánlatot, miután a vámigazgatási szervek jogi státusza megváltozott. Vám- és Adóügyi Hatóság névvel a nemzeti bevételeket kezelő szervbe lettek bevonva. A petíció benyújtója szerint azért nem kapott munkát, mivel a Celnicy PL nevezetű szakszervezet tagja és aktívan részt vett a vámtisztviselők tüntetéseiben a foglalkoztatási eljárásokat érintő változtatások ellen. Továbbá a petíció benyújtója megkérdőjelezi elbocsátásának körülményeit, amelyek a sajátos jogi státuszából eredően kizárják őt a bírói jogvédelemből, ami szerinte nem csak a lengyel törvényekkel, hanem az Európai Unió Alapjogi Chartájával is szemben áll.

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now