Umwelt

относно предполагаемо нарушение на правото на ЕС в областта на околната среда поради изграждането на автомагистрала в рамките на защитена зона по „Натура 2000“

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията и други жители на община, разположена в долината на река Бобжа, предоставят информация за евентуално нарушение на правилата, уреждащи процедурата за даване на разрешение по отношение на изграждането на автомагистрала S-74, преминаваща през защитена зона по „Натура 2000“. Екологичното разрешително за проекта е изготвено въз основа на доклад за въздействието върху околната среда, в който са включени шест различни възможности за маршрута. В крайна сметка, поради обществения натиск, регионалният директор за опазване на околната среда е избрал вариант на маршрут, който минава през защитената територия на река Бобжа, както и през местообитания на защитени видове животни и птици. Освен това вносителите на петицията твърдят, че проектът може да окаже пагубно влияние върху околната среда и да доведе до увеличаване на нивата на шума и нивата на емисиите от отработени газове.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international