Umwelt

O údajnom porušení právnych predpisov EÚ v oblasti životného prostredia z dôvodu výstavby diaľnice v rámci lokality sústavy Natura 2000

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 4 days

Predkladateľ petície a ďalší obyvatelia obce, ktorá sa nachádza v údolí rieky Bobrza, informujú o možnom porušení pravidiel upravujúcich povoľovací postup, pokiaľ ide o výstavbu diaľnice S-74, ktorá prechádza lokalitou sústavy Natura 2000. Environmentálne povolenie pre tento projekt bolo vypracované na základe správy o vplyve na životné prostredie, ktorá zahŕňala šesť rôznych možností trasy. Regionálny riaditeľ pre ochranu životného prostredia nakoniec pod tlakom verejnosti zvolil trasu, ktorá prechádza chránenou oblasťou rieky Bobrza, ako aj cez biotopy chránených druhov zvierat a vtákov. Predkladatelia petície navyše tvrdia, že projekt môže zhoršiť stav životného prostredia a spôsobiť zvýšenie hladiny hluku a výfukových emisií.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international