Versorgung

относно невъзможността чуждестранни граждани да заплащат онлайн магистрални такси в Португалия

Fabio Cavallazzi
  1. Launched October 2019

Вносителят на петицията се оплаква от невъзможността чуждестранни граждани да заплащат онлайн магистрални такси в Португалия. Той твърди, че системата за пътно таксуване без кабини по португалските магистрали изисква предварително плащане чрез инсталирането на електронно устройство или чрез записване от видеокамера на регистрационния номер на превозното средство. Във втория случай шофьорите могат да плащат или лично, в някоя пощенска служба, или онлайн, на интернет страницата на португалската пощенска служба. Все пак вносителят на петицията посочва, че тази система дискриминира чуждите граждани, тъй като уебсайтът на португалската пощенска служба позволява само на местните португалски граждани, които разполагат с португалски данъчен идентификационен номер, да извършват плащания по интернет.

Thank you for your support, Fabio Cavallazzi