Versorgung

Fabio Cavallazzi
  1. Launched October 2019

Předkladatel petice si stěžuje na to, že neexistuje možnost, aby zahraniční občané platili portugalské dálniční mýtné na internetu. Tvrdí, že systém výběru mýtného na portugalských dálnicích, kde se nenacházejí výběrčí kabiny, vyžaduje předběžnou platbu za pomoci instalace elektronického zařízení, nebo prostřednictvím kamerového záznamu obrazu poznávací značky vozidla. V takovém případě mohou řidiči platit buď osobně, na poště nebo přes internet na portugalském poštovním úřadě. Předkladatel však uvádí, že tento systém diskriminuje cizí státní příslušníky, neboť portugalské internetové stránky poštovních úřadů umožňují platit on-line pouze portugalským rezidentům, kteří mají portugalské daňové identifikační číslo.

Thank you for your support, Fabio Cavallazzi