Versorgung

O nemožnosti zahraničných občanov platiť portugalské diaľničné mýto cez internet

Fabio Cavallazzi
  1. Launched October 2019

Predkladateľ petície sa sťažuje na nemožnosť zahraničných občanov platiť portugalské diaľničné mýto cez internet. Tvrdí, že systém výberu mýta na portugalských diaľniciach, kde nie sú kabíny, si vyžaduje predbežnú platbu prostredníctvom inštalácie elektronického zariadenia alebo prostredníctvom kamerového záznamu obrazu evidenčného čísla vozidla. V druhom prípade môžu vodiči zaplatiť na buď osobne, na pošte alebo online na webovom sídle portugalskej pošty. Predkladateľ petície však uvádza, že tento systém je diskriminačný voči cudzím štátnym príslušníkom, keďže internetová stránka portugalskej pošty umožňuje platbu online iba portugalským rezidentom, ktorí majú portugalské daňové identifikačné číslo.

Thank you for your support, Fabio Cavallazzi