Zusammenleben

относно необходимостта да се отмени решението на Обединеното кралство за напускане на ЕС, нотифицирано съгласно член 50 от ДЕС

P. D.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията призовава Европейския съюз да направи всичко възможно, за да защити правата и интересите на тези британски граждани, които желаят да запазят своето европейско гражданство. Като се има предвид, че Съдът на ЕС постанови, че кампанията „Гласувайте за напускане“ е довела до нарушаване на законодателството, той твърди, че референдумът е невалиден, поради което нотификацията по член 50 също е невалидна. Той счита, че Европейският парламент не следва да признава никакво решение на Обединеното кралство, взето въз основа на тази незаконна кампания. Той пита дали ЕС би могъл да отхвърли нотификацията, вместо тя да бъде оттегляна от Обединеното кралство.

Thank you for your support, P. D.
pro

contra