Zusammenleben

O potrebe zrušiť rozhodnutie Spojeného kráľovstva o vystúpení z EÚ oznámené podľa článku 50 Zmluvy o EÚ

P. D.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície vyzýva EÚ, aby vynaložila maximálne úsilie o zachovanie práv a záujmov tých britských občanov, ktorí si chcú ponechať občianstvo EÚ. Tvrdí pritom, že vzhľadom na zistenie Súdneho dvora, podľa ktorého došlo v rámci kampane za vystúpenie k porušeniu právnych predpisov, je referendum rovnako ako oznámenie podľa článku 50 neplatné. Zastáva názor, že Európsky parlament by nemal uznať žiadne rozhodnutie Spojeného kráľovstva založené na tejto nezákonnej kampani. Kladie otázku, či by EÚ mohla toto oznámenie zamietnuť namiesto toho, aby k jeho zrušeniu pristúpilo samotné Spojené kráľovstvo.

Thank you for your support, P. D.
pro

contra