Zusammenleben

O potrebi opoziva odluke Ujedinjene Kraljevine o napuštanju EU-a u skladu s odredbama iz članka 50. UEU-a

P. D.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Podnositelj predstavke poziva Europsku uniju da učini sve što je u njezinoj moći kako bi se poštovala prava i interesi onih britanskih građana koji žele zadržati građanstvo EU-a. S obzirom na to da je Sud utvrdio da je kampanje za izlazak prekršila zakon, podnositelj predstavke smatra da je referendum ništavan i da je obavijest o primjeni članka 50. također nevažeća. Smatra da Europski parlament ne bi trebao priznati nijednu britansku odluku koja se temelji na takvoj nezakonitoj kampanji. Postavlja pitanje o tome bi li bilo moguće da EU tu obavijest odbije umjesto da je sama Ujedinjena Kraljevina opozove.

Thank you for your support, P. D.
pro

contra