Umwelt

от името на „Обществен съвет за правосъдие“, относно системно неспазване на европейското законодателство за защита на човешкото здраве от промишленото химично замърсяване

Обществен съвет за правосъдие
  1. Launched 29/04/2020

От името на организацията „Обществен правосъден съвет“ вносителят на петицията подава оплакване относно предполагаемото системно неспазване на европейското законодателство за защита на човешкото здраве от промишленото химично замърсяване в град Русе, България. Той се позовава на Регламент (ЕО) № 1907/2006 на Европейския парламент и Съвета относно регистрацията, оценката, разрешаването и ограничаването на химикали (REACH), Директива 2010/75/ЕС на Европейския парламент и Съвета относно емисиите от промишлеността (комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването) и Директива 2008/1/ЕО на Европейския парламент и Съвета за комплексно предотвратяване и контрол на замърсяването. Вносителят на петицията твърди, че в град Русе производственото съоръжение на едно дружество работи по начин, при който денонощно се отделят миризми и се вреди на населението. Той твърди, че отговорните органи в Република България отказват да принудят въпросното дружество да се съобразява с европейското законодателство.Сведения– Петиция № 1259/2019 се отнася до същия въпрос.

Thank you for your support, Обществен съвет за правосъдие