Umwelt

Par Eiropas tiesību aktu par cilvēku veselības aizsardzību pret rūpnieciskiem ķīmiskiem piesārņotājiem iespējamu sistemātisku neievērošanu

Обществен съвет за правосъдие
  1. Launched 29/04/2020

Lūgumraksta iesniedzējs apvienības "Sabiedriskā tiesiskuma padome" vārdā sūdzas par Eiropas tiesību aktu par cilvēku veselības aizsardzību pret rūpnieciskiem ķīmiskiem piesārņotājiem iespējamu sistemātisku neievērošanu Ruses pilsētā Bulgārijā. Viņš atsaucas uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (EK) Nr. 1907/2006, kas attiecas uz ķimikāliju reģistrēšanu, vērtēšanu, licencēšanu un ierobežošanu (REACH), Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2010/75/ES par rūpnieciskajām emisijām (piesārņojuma integrēta novēršana un kontrole) un Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2008/1/EK par piesārņojuma integrētu novēršanu un kontroli. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka kāda Ruses pilsētas uzņēmuma ražošanas iekārtas visu diennakti izplata smakas, kas nodara kaitējumu iedzīvotājiem. Viņš arī apgalvo, ka Bulgārijas Republikas atbildīgās iestādes atsakās likt uzņēmumam ievērot Eiropas tiesību aktus.Informācija– Lūgumraksts Nr. 1259/2019 attiecas uz šo pašu jautājumu.

Thank you for your support, Обществен съвет за правосъдие