Umwelt

Jménem Rady pro veřejnou spravedlnost, ve věci údajného systematického neplnění evropských právních předpisů o ochraně lidského zdraví před průmyslovým i chemickými látkami

Обществен съвет за правосъдие
  1. Launched 29/04/2020

Předkladatel petice si jménem sdružení „Rada pro veřejnou spravedlnost“ stěžuje na údajné systematické neplnění evropských právních předpisů o ochraně lidského zdraví před chemickými znečisťujícími látkami ve městě Rousse (Bulharsko). Odkazuje se na nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických látek (REACH) a směrnici Evropského parlamentu a Rady 2010/75/EU o průmyslových emisích (integrovaná prevence znečistění a kontrola) a na směrnici Evropského parlamentu a Rady 2008/1/ES o integrované prevenci znečistění a kontrole. Předkladatel tvrdí, že ve městě Rousse pracuje výrobní závod jisté společnosti tak, že se uvolňuje zápach a poškozuje okolní obyvatelstvo. Tvrdí, že příslušný orgán Bulharské republiky odmítá přinutit společnost, aby dodržovala evropské právní předpisy.Informace– Petice č. 1259/2019 se týká stejného tématu.

Thank you for your support, Обществен съвет за правосъдие