Umwelt

în numele Consiliului Justiției Publice, privind presupusa nerespectare sistematică a legislației europene privind protecția sănătății umane împotriva poluanților chimici

Обществен съвет за правосъдие
  1. Launched 29/04/2020

Petiționarul, în numele asociației „Consiliul Justiției Publice”, reclamă presupusa nerespectare sistematică a legislației europene privind protecția sănătății umane împotriva poluanților chimici industriali în orașul Ruse (Bulgaria). El face trimitere la Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 al Parlamentului European și al Consiliului privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice (REACH) și la Directiva 2010/75/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind emisiile industriale (prevenirea și controlul integrat al poluării) și la Directiva 2008/1/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind prevenirea și controlul integrat al poluării. Petiționarul susține că, în orașul Ruse, o unitate de producție a unei întreprinderi funcționează într-un mod care degajă mirosuri și afectează populația 24 de ore din 24. El afirmă că autoritățile competente din Republica Bulgaria refuză să oblige societatea să respecte legislația europeană.Informații– Petiția nr. 1259/2019 vizează aceeași chestiune.

Thank you for your support, Обществен съвет за правосъдие