Zusammenleben

O diskriminačných postupoch agentúry Jugendamt a nemeckého štátu proti rodičom, ktorí nie sú Nemci, v rámci cezhraničných prípadov týkajúcich sa starostlivosti o dieťa

Mariapia Tolo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľka petície sa sťažuje na to, čo označuje za systematickú diskrimináciu proti rodičom, ktorí nie sú Nemci, v rámci cezhraničných sporov o rodičovskej zodpovednosti a starostlivosti o dieťa. Predkladateľka petície tvrdí, že nemecký rodinný systém prostredníctvom agentúry pre starostlivosť o dieťa (Jugendamt) dieťa vždy zveruje do starostlivosti nemeckého rodiča, pričom predstiera, že chce chrániť najlepšie záujmy dieťaťa. Predkladateľka petície uvádza svoju osobnú skúsenosť, keď sa vydala v Taliansku a v roku 2015, teda v roku, keď sa im narodilo dieťa, sa s manželom presťahovala do Nemecka. Predkladateľka petície takisto uvádza, že bola obeťou domáceho násilia. Predkladateľka petície kritizuje rozhodnutie nemeckého rodinného súdu, ktorý dieťa zveril do starostlivosti otca, v dôsledku čoho matka nemohla dojčiť. Predkladateľka petície preto vyzýva Európsky parlament, aby zasiahol.

Thank you for your support, Mariapia Tolo
pro