Zusammenleben

относно дискриминационни практики от страна на Jugendamt и германската държава срещу родители, които не са германски граждани, при трансгранични случаи, свързани с упражняване на родителски права 

Mariapia Tolo
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
70 Supporters 70 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителката на петицията се оплаква относно това, което тя определя като системна дискриминация срещу родители, които не са германски граждани, при трансгранични случаи, свързани с родителската отговорност и упражняване на родителските права. Вносителката на петицията твърди, че германската система по семейните въпроси чрез агенцията за закрила на детето (Jugendamt) винаги присъжда родителските права на родителя германец под претекст, че иска да защити висшите интереси на детето. Вносителката се позовава на личната си ситуация. Тя се омъжва в Италия и след това се премества с мъжа си в Германия през 2015 г., годината, в която се ражда детето им. Вносителката на петицията също така заявява, че е била жертва на домашно насилие. Тя критикува решението на германския съд по семейните въпроси, който присъжда родителските права върху детето на неговия баща, което води до невъзможност майката да го кърми. Поради това вносителката на петицията призовава Европейския парламент да се намеси.

Thank you for your support, Mariapia Tolo
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now