Zusammenleben

относно дискриминационни практики от страна на Jugendamt и германската държава срещу родители, които не са германски граждани, при трансгранични случаи, свързани с упражняване на родителски права

Mariapia Tolo
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителката на петицията се оплаква относно това, което тя определя като системна дискриминация срещу родители, които не са германски граждани, при трансгранични случаи, свързани с родителската отговорност и упражняване на родителските права. Вносителката на петицията твърди, че германската система по семейните въпроси чрез агенцията за закрила на детето (Jugendamt) винаги присъжда родителските права на родителя германец под претекст, че иска да защити висшите интереси на детето. Вносителката се позовава на личната си ситуация. Тя се омъжва в Италия и след това се премества с мъжа си в Германия през 2015 г., годината, в която се ражда детето им. Вносителката на петицията също така заявява, че е била жертва на домашно насилие. Тя критикува решението на германския съд по семейните въпроси, който присъжда родителските права върху детето на неговия баща, което води до невъзможност майката да го кърми. Поради това вносителката на петицията призовава Европейския парламент да се намеси.

Thank you for your support, Mariapia Tolo

openPetition international