Zusammenleben

O diskriminatornih praksah urada za zaščito otrok Jugendamt in nemške države do staršev, ki niso nemškega rodu, v čezmejnih primerih skrbništva nad otrokom ,

Mariapia Tolo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagateljica peticije se pritožuje nad tem, kar opredeljuje kot sistematično diskriminacijo staršev, ki niso nemškega rodu, v čezmejnih sporih glede starševske odgovornosti in skrbništva nad otrokom. Vlagateljica peticije trdi, da nemški družinski sistem prek urada za zaščito otrok (Jugendamt) vedno dodeli skrbništvo nad otrokom nemškemu staršu, pod pretvezo, da želi zagotoviti varstvo otrokove koristi. Vlagateljica peticije opisuje svoj primer – poročila se je v Italiji in se nato leta 2015, ko se je rodil njun otrok, z možem preselila v Nemčijo. Prav tako navaja, da je bila žrtev nasilja v družini. Vlagateljica peticije kritizira odločitev nemškega družinskega sodišča, ki je skrbništvo nad otrokom dodelilo očetu, zaradi česar otroka ni mogla dojiti. Vlagateljica peticije zato poziva Evropski parlament, naj posreduje.

Thank you for your support, Mariapia Tolo
pro