Zusammenleben

O diskriminatornih praksah urada za zaščito otrok Jugendamt in nemške države do staršev, ki niso nemškega rodu, v čezmejnih primerih skrbništva nad otrokom ,

Mariapia Tolo
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
70 Supporters 70 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Vlagateljica peticije se pritožuje nad tem, kar opredeljuje kot sistematično diskriminacijo staršev, ki niso nemškega rodu, v čezmejnih sporih glede starševske odgovornosti in skrbništva nad otrokom. Vlagateljica peticije trdi, da nemški družinski sistem prek urada za zaščito otrok (Jugendamt) vedno dodeli skrbništvo nad otrokom nemškemu staršu, pod pretvezo, da želi zagotoviti varstvo otrokove koristi. Vlagateljica peticije opisuje svoj primer – poročila se je v Italiji in se nato leta 2015, ko se je rodil njun otrok, z možem preselila v Nemčijo. Prav tako navaja, da je bila žrtev nasilja v družini. Vlagateljica peticije kritizira odločitev nemškega družinskega sodišča, ki je skrbništvo nad otrokom dodelilo očetu, zaradi česar otroka ni mogla dojiti. Vlagateljica peticije zato poziva Evropski parlament, naj posreduje.

Thank you for your support, Mariapia Tolo
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now