Zusammenleben

?T. Saksamaa noorsooameti (Jugendamt) ning Saksamaa riigi diskrimineerivate tavade kohta mittesakslastest lastevanemate suhtes lapse hooldusõiguse piiriüleste juhtumite puhul

Mariapia Tolo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petitsiooni esitaja kaebab seoses asjaoluga, mida tema määratleb kui mittesakslastest lastevanemate süstemaatilist diskrimineerimist piiriülestes vaidlustes vanemliku vastutuse ja lapse hooldusõiguse üle. Petitsiooni esitaja väidab, et Saksamaa perekonnaõiguse süsteemis antakse noorsooameti (Jugendamt) kaudu lapse hooldusõigus alati Saksamaa kodanikust vanemale, põhjendades seda sooviga kaitsta lapse parimaid huve. Petitsiooni esitaja osutab oma isiklikule olukorrale – ta abiellus Itaalias ja kolis seejärel 2015. aastal koos oma abikaasaga Saksamaale. Nimetatud aastal sündis ka nende laps. Ühtlasi märgib petitsiooni esitaja, et ta kannatas koduvägivalla all. Petitsiooni esitaja kritiseerib Saksamaa perekonnaasjade kohtu otsust, millega lapse hooldusõigus anti lapse isale, mille tulemusel ema ei saanud last rinnaga toita. Petitsiooni esitaja palub seetõttu Euroopa Parlamendil sekkuda.

Thank you for your support, Mariapia Tolo
pro