Zusammenleben

O diskriminatornim praksama Jugendamta i njemačke države protiv roditelja koji nisu Nijemci u slučajevima prekogranične dodjele skrbništva nad djecom 

Mariapia Tolo
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
70 Supporters 70 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositeljica predstavke žali se na ono što ona naziva sustavnom diskriminacijom roditelja koji nisu Nijemci u prekograničnim sporovima o roditeljskoj odgovornosti i skrbništvu nad djetetom. Podnositeljica predstavke tvrdi da njemački obiteljski sustav putem agencije za socijalnu skrb nad djetetom (Jugendamt) skrbništvo nad djetetom uvijek dodjeljuje roditelju iz Njemačke, pod isprikom da želi zaštititi najbolje interese djeteta. Podnositeljica predstavke navodi vlastitu situaciju: udala se u Italiji, a potom se 2015., iste godine kada je rođeno njihovo dijete, sa suprugom preselila u Njemačku. Podnositeljica predstavke također navodi da je bila žrtva obiteljskog nasilja. Podnositeljica predstavke kritizira odluku njemačkog obiteljskog suda koji je skrbništvo nad djetetom dodijelio djetetovu ocu te je majci, posljedično, onemogućeno da doji. Podnositeljica predstavke stoga poziva Europski parlament da intervenira.

Thank you for your support, Mariapia Tolo
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now