Zusammenleben

Rról, hogy a Jugendamt és a német állam diszkriminatív gyakorlatot alkalmaz a nem német szülőkkel szemben a határokon átnyúló gyermekfelügyeleti ügyekben 

Mariapia Tolo
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
70 Supporters 70 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója arra panaszkodik, amit ő a nem német szülőkkel szembeni rendszerszintű diszkriminációnak nevez a szülői felelősséggel és gyermekfelügyelettel kapcsolatos, határokon átnyúló jogvitákban. A petíció benyújtója azzal érvel, hogy a német családügyi rendszer – a gyermekjóléti szolgálaton (Jugendamt) keresztül – a gyermekfelügyelet jogát minden esetben a német szülőnek ítéli meg, arra hivatkozva, hogy a gyermek mindenek felett álló érdekeit kívánja védeni. A petíció benyújtója a saját személyes példáját hozza fel. Olaszországban házasodott, majd férjével 2015-ben – a gyermekük születésének évében – Németországba költöztek. A petíció benyújtója azt is kijelenti, hogy ő egyben családon belüli erőszak áldozata is volt. A petíció benyújtója kritizálja a német családjogi bíróság döntését, amellyel a gyermekfelügyelet jogát az apának ítélték, amelynek eredményeképpen lehetetlenné vált, hogy a gyermeket az anyja anyatejjel táplálja. A petíció benyújtója ezért az Európai Parlament beavatkozását kéri.

Thank you for your support, Mariapia Tolo
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now