Zusammenleben

Dėl diskriminacinės praktikos, kurią tarpvalstybinėse bylose dėl vaiko globos Vokietijos vaikų ir jaunimo socialinės rūpybos tarnyba (vok. Jugendamt) ir Vokietijos valstybė taiko tėvų, kurie nėra Vokietijos piliečiai, atžvilgiu

Mariapia Tolo
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėja skundžiasi dėl to, ką apibūdina kaip nuolatinę tėvų, kurie nėra Vokietijos piliečiai, diskriminaciją sprendžiant tarpvalstybinius ginčus dėl tėvų pareigų ir vaiko globos. Peticijos pateikėja tvirtina, kad Vokietijos šeimos sistemai atstovaujanti vaikų ir jaunimo socialinės rūpybos tarnyba (Jugendamt) vaikų globą visada paskiria tėvams, kurie yra Vokietijos piliečiai, tariamai siekdama apginti vaiko interesus. Peticijos pateikėja aprašo savo asmeninę situaciją, pasakodama apie tai, kad ištekėjo Italijoje ir vėliau 2015 m., kai gimė vaikas, su vyru persikėlė gyventi į Vokietiją. Peticijos pateikėja taip pat teigia, kad šeimoje patyrė smurtą. Ji kritikuoja Vokietijos šeimos teismo sprendimą paskirti vaiko globą vaiko tėvui, dėl kurio motina neturėjo galimybės žindyti vaiką. Todėl peticijos pateikėjas prašo Europos Parlamento imtis veiksmų.

Thank you for your support, Mariapia Tolo

openPetition international