Zusammenleben

Privind practicile discriminatorii ale Jugendamt și ale statului german împotriva părinților care nu sunt cetățeni germani în disputele transfrontaliere de încredințare a copilului

Mariapia Tolo
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara reclamă discriminarea sistematică, în opinia sa, a părinților de altă cetățenie decât cea germană în disputele transfrontaliere privind autoritatea părintească și încredințarea copilului. Petiționara susține că sistemul familial german, prin intermediul agenției de protecție a copilului (Jugendamt), încredințează întotdeauna copilul părintelui german, pretinzând că urmărește protecția intereselor superioare ale copilului. Petiționara face referire la situația sa personală, explicând că s-a căsătorit în Italia și apoi s-a mutat în Germania împreună cu soțul său în 2015, an în care s-a născut copilul lor. Petiționara susține, de asemenea, că a fost victimă a violenței domestice. Petiționara critică decizia instanței germane specializate în dreptul familiei care a încredințat copilul tatălui acestuia, împiedicând-o pe mamă să alăpteze. Prin urmare, petiționara solicită Parlamentului European să intervină.

Thank you for your support, Mariapia Tolo

openPetition international