Rechtstaatlichkeit

O navodnoj prijevari i korupciji zbog nezakonitog oduzimanja imovine koje u Bugarskoj provode banke i privatni ovršitelji

Виолета Господинова
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Podnositeljica predstavke dužnik je protiv kojega je vjerovnik (banka) izdao zahtjev ovršitelju za provedbu ovrhe. Iz priložene punomoći jasno je da majka zaposlenika ovršitelja zastupa banku. To služi kao dokaz da postoji veza između vjerovnika i ovršitelja, što dovodi u pitanje nepristranost ovršitelja i provedbu ovrhe. Podnositeljica predstavke tvrdi da su vjerovnik i ovršitelj dogovorili prijevaru u kojoj vjerovnici kupuju nekretninu umanjene vrijednosti na fiktivnim dražbama na kojima je banka jedini ponuditelj koji može dati važeću ponudu.Podnositeljica predstavke ukazuje na nezakonitost djelovanja u kojem nema pisanog zahtjeva nadležnom sudu te, posljedično, nema ovlaštenja suda za provedbu bilo kakvih prisilnih djelovanja. U tom pogledu poziva Europski parlament da primijeni potrebne mehanizme za zaustavljanje takvih praksi u Bugarskoj u kojoj se imovina korisnika kreditnih usluga oduzima uz pomoć ovršitelja.

Thank you for your support, Виолета Господинова