Rechtstaatlichkeit

O domnevni goljufiji in korupciji bank in zasebnih izvršiteljev v Bolgariji zaradi nezakonitega zasega premoženja ,

Petitioner
8 Supporters 8 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije je dolžnica, proti kateri je upnik (banka) sprožil postopek izvršbe. Iz priloženega pooblastila je razvidno, da banko zastopa mati zaposlenega pri izvršitelju. To je dokaz, da obstaja povezava med upnikom in izvršiteljem, ki spodkopava nepristranskost izvršitelja in opravljanje postopka izvršbe. Vlagateljica peticije trdi, da sta upnik in izvršitelj ustvarila goljufivo shemo, v okviru katere upniki kupujejo razvrednoteno premoženje na navideznih dražbah, kjer je edini ponudnik, ki je zmožen dati veljavno ponudbo, banka.Vlagateljica peticije opozarja na nezakonitost dejanj, kjer pristojno sodišče ni prejelo nobenega pisnega zahtevka, posledično pa sodišče ni moglo izdati naloga za izvedbo kakršnih koli prisilnih ukrepov. S tem v zvezi poziva Evropski parlament, naj uporabi mehanizme, ki so potrebni za zaustavitev tovrstnih praks v Bolgariji, kjer s pomočjo izvršiteljev zasegajo premoženja potrošnikov kreditnih storitev.