Rechtstaatlichkeit

Bankok és magánvégrehajtók által Bulgáriában végzett állítólagos törvénytelen vagyonfoglalási célú csalásról és korrupcióról

Виолета Господинова
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója egy adós, aki ellen a hitelező (egy bank) kérelmet nyújtott be egy végrehajtóhoz a végrehajtási eljárás lefolytatására. A mellékelt meghatalmazásból egyértelműen kiderül, hogy a végrehajtó egyik alkalmazottjának anyja képviseli a bankot. Ez bizonyítékként szolgál arra, hogy a hitelező és a végrehajtó kapcsolatban áll egymással, ami aláássa a végrehajtó és a végrehajtási eljárás pártatlanságát. A petíció benyújtója szerint a hitelező és a végrehajtó kidolgozott egy csalásra épülő rendszert, amelyben a hitelezők fiktív árveréseken leértékelt vagyonelemeket vásárolnak, ahol az egyetlen – érvényes ajánlat megtételére képes – ajánlattevő a bank.A petíció benyújtója rámutat az olyan intézkedések jogellenességére, amelyeknél nincs írásbeli megkeresés a hatáskörrel rendelkező bíróságtól, és következésképpen nincs felhatalmazás a bíróságtól a kényszerintézkedések végrehajtására. Ebben a tekintetben a petíció benyújtója kéri az Európai Parlamentet, hogy tegyen intézkedéseket az olyan bulgáriai gyakorlatok felszámolása érdekében, ahol a hitelintézetek ügyfeleinek vagyonát végrehajtók segítségével lefoglalják.

Thank you for your support, Виолета Господинова
pro