Kkv-k kutatási projektekben való részvételének problémáiról

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a CESS egy kkv, egy két taggal rendelkező korlátolt felelősségű társaság; amelyben a partnerek ügyvezető igazgatók és alkalmazottak is egyben. A petíció benyújtója szerint a cég fő tevékenysége számos, biztonsággal kapcsolatos nemzeti és nemzetközi szintű kutatási projektben, különösen az EU 6. és 7. kutatási keretprogramjában való részvétel. Kifejti továbbá, hogy cégét a 7. keretprogrambeli PULSE projekttel kapcsolatban az Európai Számvevőszék projektellenőrzésnek vetette alá a partnerek által felszámított óradíj tekintetében, ami az elfogadott óradíj mintegy 33%-os csökkentéséhez, majd ezt követően a korábbi kifizetések jelentős részének CESS általi visszafizetéséhez, illetve több mint 70 000 eurót visszatartásához vezetett, amit ő a cég jogos követelésének tekint. Ennek következtében a petíció benyújtója szerint ennek az egyébként nagyon sikeres cégnek be kell zárnia, és legrosszabb esetben csődbe mehet. A petíció benyújtója szerint a projektellenőrzés eredménye a cég alkalmazottainak és partnereinek eltérő megítéléséből ered. Véleménye szerint ez azonban téves, és mivel a vállalkozás kkv, a „munkabér” fogalmát a Számvevőszék túl szigorúan értelmezi, mivel véleménye szerint tévesen kapcsolja egy olyan munkaszerződéshez, amit a korlátolt felelősségű társaságok tagjai nem kötnek meg. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a vállalkozások munkabérben nem részesülő tulajdonosainak javadalmazásáról szóló C(2011) 174 határozatban a Bizottság által kialakított kötelező „Marie Curie átalány”-számítás helytelenül tükrözi a hetedik kutatási keretprogram számítási módszereinek a Parlament és a Tanács által kért felülvizsgálatát. Véleménye szerint a számítást egy másik programból vették át, amely azonban a nonprofit szervezetek díjazásához kapcsolódott, pl. az egyetemekről kirendelt kutatókéhoz, nem pedig vállalati partnerekéhez. Ezért kéri, hogy ellenőrizzék, hogy a bizottsági határozat helyesen értelmezi-e a 2009. április 23-i parlamenti határozatban (2009/633/EK, Euratom) és a 2010. október 14-i tanácsi következtetésekben (14980/10) foglaltakat.

Link to the petition

Image with QR code