Jménem CESS GmbH i.L. - Centrum pro evropské bezpečnostní strategie, ve věci problémů MSP při zapojování do výzkumných projektů

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice uvádí, že CESS patří mezi MSP a je společností s ručením omezeným se dvěma partnery; má i výkonné ředitele a zaměstnance. Podle předkladatele petice je hlavní činností podniku zapojení do řady výzkumných projektů v oblasti bezpečnosti na vnitrostátní i mezinárodní úrovni a zejména do 6. a 7. rámcového výzkumného programu EU. Dále vysvětluje, že u jeho firmy provedl Evropský účetní dvůr projektový audit v souvislosti se 7. rámcovým programem PULSE ohledně hodinových sazeb účtovaných partnery, který vedl ke snížení akceptované hodinové sazby o 33 % a následně k značnému zpětnému výběru plateb od CESS nebo zadržení více než 70 000 EUR z prostředků, na něž nahlíží jako na oprávněné nároky firmy. V důsledku toho podle předkladatele petice by jeho jinak velmi úspěšná firma měla být uzavřena, a co horšího, měla by zbankrotovat. Podle předkladatele výsledek projektového auditu vyplýval z rozdílu v odměňování pracovníků společnosti a partnerů. Podle něho se však jedná o chybu, a protože firma spadá do kategorie MSP, mylnou interpretaci termínu „mzda“ Účetním dvorem, protože podle jeho názoru je nesprávně asociována s pracovní smlouvou, kterou partneři společnosti s ručením omezeným neuzavírají. Předkladatel udává, že povinný výpočet „paušální sazby Marie Curie“, který Komise provádí v rozhodnutí C(2011)174 o odměňování vlastníků podniků, kteří nedostávají mzdu, nesprávně odráží revizi výpočetní metody v rámci sedmého výzkumného rámcového programu požadovanou Parlamentem a Radou. Podle něho byl výpočet převzatý z jiného programu, který se však týká odměňování v neziskových organizacích, tj. odměňování výzkumných pracovníků z vysokých škol, avšak nikoli partnerů ve firmách. Žádá proto, aby se ověřilo, zda bylo rozhodnutí Komise uplatněno správně, jak o to požádaly Parlament (rozhodnutí ze dne 23. dubna 2009 (2009/633/EG, Euratom) a Rada dne 14. října 2010 (14980/10).

Link to the petition

Image with QR code