εξ ονόματος του CESS GmbH i.L.(Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας), σχετικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων υποστηρίζει ότι το CESS εμπίπτει στην κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με δύο εταίρους· απασχολεί επίσης διευθύνοντες συμβούλους και εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον αναφέροντα, βασικό αντικείμενο της εταιρείας είναι η συμμετοχή της σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την ασφάλεια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και συγκεκριμένα στο 6ο και στο 7ο πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα. Εξηγεί επίσης ότι η εταιρεία του ελέγχθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος PULSE του έβδομου ΠΠ, από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την ωριαία αμοιβή που χρεώνουν οι εταίροι, γεγονός που οδήγησε σε μείωση περίπου 33 % του ωρομισθίου που είχε συμφωνηθεί και κατ' επέκταση σε σημαντική ανάκτηση πληρωμών που είχαν καταβληθεί στο CESS ή παρακράτηση άνω των 70 000 EUR, ποσό που ο ίδιος θεωρεί ότι η εταιρεία αξιώνει δικαιολογημένα. Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον αναφέροντα, η κατά τα άλλα άκρως επιτυχημένη εταιρεία να κλείσει ή, στη χειρότερη περίπτωση, να πτωχεύσει. Ο αναφέρων θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι απόρροια μιας διαφοράς στην αξιολόγηση του προσωπικού και των εταίρων της επιχείρησης. Ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μια λανθασμένη και, δεδομένου ότι πρόκειται για μικρομεσαία επιχείρηση, άκαμπτη ερμηνεία από το Ελεγκτικό Συνέδριο, του όρου «μισθός» καθώς θεωρεί ότι ο εν λόγω όρος σχετίζεται με την ύπαρξη σύμβασης εργασίας, η οποία όμως δεν υφίσταται για τους εταίρους ΕΠΕ. Υποστηρίζει ότι ο υποχρεωτικός υπολογισμός του κατ' αποκοπή ποσού για τις δράσεις «Μαρί Κιουρί» από την Επιτροπή στην απόφαση C(2011) 174 σχετικά με την αμοιβή των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν λαμβάνουν μισθό, αποτυπώνει λανθασμένα την αναθεώρηση, που ζήτησε το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, των μεθόδων υπολογισμού στο πλαίσιο του 7ου ΠΠ για την έρευνα. Ισχυρίζεται ότι ο υπολογισμός αντιγράφηκε από ένα άλλο πρόγραμμα, το οποίο ωστόσο είχε να κάνει με τις αποδοχές μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, π.χ. με τις αποδοχές ερευνητών που έχουν και τη στήριξη πανεπιστημίων, αλλά όχι των εταίρων σε επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, ζητά να βεβαιωθεί κατά πόσο η απόφαση της Επιτροπής ερμηνεύει σωστά τις απαιτήσεις του Κοινοβουλίου (απόφαση της 23ης Απριλίου 2009, 2009/633/ΕΚ, Ευρατόμ) και του Συμβουλίου (14980/10 της 14ης Οκτωβρίου 2010).

Link to the petition

Image with QR code