Ki jo v imenu družbe CESS GmbH i.L. – Centre for European Security Strategies vlaga Reinhard Hutter, državljan Nemčije

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije navaja, da podjetje CESS sodi med MSP in je družba z omejeno odgovornostjo z dvema družbenikoma, ki sta tako poslovodji kot zaposlena. Vlagatelj peticije navaja, da je glavna dejavnost podjetja sodelovanje pri številnih raziskovalnih projektih na nacionalni in mednarodni ravni ter zlasti v 6. in 7. okvirnem programu EU za raziskave. Poleg tega pojasnjuje, da je bilo njegovo podjetje predmet revizije projekta v zvezi s projektom FP7 PULSE, ki ga je izvedlo Evropsko računsko sodišče glede urne postavke, ki so jo zaračunali partnerji, kar je privedlo do zmanjšanja urne postavke za približno 33 %, nato pa do znatne izterjave plačil od podjetja CESS ali do zadržanja upravičenega plačila podjetju v znesku več kot 70 000 EUR. Vlagatelj peticije meni, da bo tako se sicer zelo uspešno podjetje prenehalo delovati in v najslabšem primeru šlo v stečaj. Po mnenju vlagatelja peticije izid revizije projekta izhaja iz razlike v oceni osebja in družbenikov. Po njegovem mnenju je to napačno in ker je podjetje MSP, gre za napako pri strogi razlaga pojma „plača“, ki jo je opravilo Računsko sodišče, ker se po njegovem mnenju nepravilno povezuje s pogodbo o zaposlitvi, ki je družbeniki v družbah z omejeno odgovornostjo ne sklepajo. Vlagatelj peticije navaja, da se v izračunu „pavšala Marie Curie“, ki ga je Komisija opravila v Odločbi C(2011)174 o prejemkih lastnikov podjetij, ki ne prejemajo plače, nepravilno upošteva revizija metod izračuna v okviru sedmega okvirnega raziskovalnega programa, ki sta jih zahtevala Parlament in Svet. Po njegovem mnenju je bil izračun vzet iz drugega programa, ki pa se je nanašal na plačila nepridobitnih organizacij, npr. plačilo za raziskovalce, ki jih napotijo univerze, ne pa tudi na družbenike v družbah. Zato prosi za preverbo, ali se v odločbi Komisije pravilno razlaga, kar sta določila Parlament (sklep z dne 23. aprila 2009 (2009/633/ES, Euratom) in Svet dne 14. oktobra 2010 (14980/10).

Link to the petition

Image with QR code