Dėl problemų, su kuriomis susiduria MVĮ dalyvaudamos mokslinių tyrimų projektuose

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas teigia, kad įmonė CESS yra MVĮ ir ribotos atsakomybės bendrovė, turinti du partnerius, kurie tuo pačiu yra vykdomieji direktoriai ir darbuotojai. Pasak peticijos pateikėjo, pagrindinė įmonės veikla yra dalyvavimas daugelyje su saugumu susijusių mokslinių tyrimų projektų nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis, visų pirma įgyvendinant ES 6-ąją ir 7-ąją mokslinių tyrimų bendrąsias programas. Jis taip pat aiškina, kad Europos Audito Rūmai atliko jo įmonės projekto, skirto 7BP projektui PULSE, auditą, susijusį su partnerių taikomu valandiniu įkainiu, dėl kurio patvirtintas valandinis įkainis buvo sumažintas maždaug 33 proc. ir po to iš CESS buvo susigrąžinta didelė dalis mokėjimų arba buvo sulaikyta daugiau kaip 70 000 EUR, kuriuos, jo manymu, įmonė pagrįstai įrodė. Peticijos pateikėjas teigia, kad dėl to, kas išdėstyta pirmiau, klestinti įmonė bus priversta uždaryti ir blogiausiu atveju paskelbti bankrotą. Peticijos pateikėjo nuomone, projekto audito rezultatą lemia skirtingas įmonės darbuotojų ir partnerių vertinimas. Tačiau peticijos pateikėjas mano, kad tai yra klaida, ir kadangi įmonė yra MVĮ, Audito Rūmai griežtai aiškina sąvoką „darbo užmokestis“, kadangi, jo nuomone, ji klaidingai siejama su darbo sutartimi, kurios nesudaro ribotos atsakomybės bendrovių partneriai. Peticijos pateikėjas teigia, kad Komisijos Sprendime C (2011) 174 dėl darbo užmokesčio atlyginimo negaunantiems verslo savininkams numatytas privalomas „Marie Curie fiksuotosios normos“ skaičiavimas neteisingai atspindi 7-osios mokslinių tyrimų bendrosios programos skaičiavimo metodų peržiūrą, kurią atlikti ragino Parlamentas ir Taryba. Pasak jo, skaičiavimas buvo perimtas iš kitos programos, tačiau jis buvo susijęs su ne pelno organizacijų darbo užmokesčiu, pvz., darbo užmokesčiu iš universitetų komandiruotiems mokslininkams, o ne įmonių partneriams. Todėl jis prašo patikrinti, ar Komisijos sprendime teisingai aiškinami Parlamento (2009 m. balandžio 23 d. sprendimas (2009/633/EG, Euratomas) ir 2010 m. spalio 14 d. Tarybos sprendimas (14980/10)) nustatyti reikalavimai.

Link to the petition

Image with QR code