Versorgung

Jonas Vilionis Leedu põllumajanduse ja toidu nõukogu nimel koos 52 359 allkirjaga Leedu põllumajandustootjatele ELi ühise põllumajanduspoliitika raames makstavate toetuste ebavõrdsuse kohta

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

The petitioner states that Leedu põllumajandustootjatel on onud alates riigi ühinemisest ELiga õigusCommon Agricultural Policy (CAP) saada ELi ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) raames otsetoetust, kuid neile makstav toetus on palju väiksem kui see, mida makstakse Lääne-Euroopa riikide põllumajandustootjatele. Lithuanian farmers are not receiving Leedu põllumajandustootjatele ei maksta õiglast, võrdset ja mittediskrimineerivat toetust hoolimata sellest, et nad täidavad keskkonna-, toiduohutuse ja loomade heaolu nõudeid. Petitsiooni esitaja arvates olid need toetused 2014. aastal, mil lõppes kümne aasta pikkune üleminekuperiood, väidetavalt diskrimineerivad. Pärast ÜPP reformimist järgmiseks rahastamisperioodiks (2014–2020) on Leedu põllumajandustootjad ja põllumajandusettevõtted ÜPP rakendamise vahendite eraldamisel jätkuvalt ebasoodsas olukorras ja neid diskrimineeritakse selle suhtes. ÜPP raames makstavate toetuste ebavõrdsuse tõttu asuvad Leedu põllumajandustootjad ümber teistesse, rohkem arenenud ELi liikmesriikidesse, mida ELi vahenditest paremini toetatakse.

Thank you for your support, European Parliament