Versorgung

Uniós közös agrárpolitika Litvániában fennálló kifizetési egyenlőtlenségeiről

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

The petitioner states that A litván gazdálkodók az ország csatlakozása óta jogosultak közvetlen uniós támogatásra,Common Agricultural Policy (CAP) de sokkal alacsonyabb összeget kapnak, mint a nyugat-európai országokban élő társaik. Lithuanian farmers are not receiving A környezetvédelmi, élelmiszer-biztonsági és állatjóléti követelmények teljesítése ellenére a tisztességes és egyenlő, megkülönböztetésmentes kifizetés nem biztosított a gazdák számára. A petíció benyújtója szerint ezek a kifizetések állítólag hátrányosan megkülönböztető jellegűek voltak 2014-ben, a tízéves átmeneti időszak végén. Az uniós közös agrárpolitika (KAP) reformját követően a következő, 2014–2020 közötti pénzügyi időszakban a litván gazdálkodók és mezőgazdasági vállalkozások továbbra is hátrányos pozícióban lesznek, és a KAP végrehajtásához szükséges források elosztása során hátrányosan különböztetik meg őket. A KAP-kifizetésekben mutatkozó egyenlőtlenségek hozzájárulnak ahhoz, hogy a litván gazdálkodók más uniós tagállamokba vándorolnak ki, amelyek fejlettebbek és több uniós támogatásban részesülnek.

Thank you for your support, European Parliament