Versorgung

Par nevienlīdzīgiem maksājumiem saskaņā ar ES kopējo lauksaimniecības politiku Lietuvā

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

Kopš iestāšanās ES Lietuvas lauksaimnieki ir tiesīgi saņemt tiešu ES atbalstu, bet saņem daudz zemākus maksājumus nekā viņu kolēģi Rietumeiropas valstīs. Lauksaimniekiem netiek piešķirti taisnīgi, vienlīdzīgi un nediskriminējoši maksājumi, lai gan viņi ievēro vides, pārtikas nekaitīguma un dzīvnieku labturības prasības. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šie maksājumi, iespējams, ir bijuši diskriminējoši 2014. gadā, kad beidzās 10 gadu pārejas periods. Pēc ES kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas nākamajā finanšu periodā no 2014. līdz 2020. gadam Lietuvas lauksaimnieki un lauksaimniecības uzņēmumi turpinās atrasties nelabvēlīgā situācijā un tiks diskriminēti attiecībā uz līdzekļu piešķiršanu KLP īstenošanai. Nevienlīdzīgie KLP maksājumi veicina Lietuvas lauksaimnieku emigrāciju uz citām, attīstītākām ES dalībvalstīm, kas saņem lielāku ES atbalsta finansējumu.

Thank you for your support, European Parliament