Versorgung

Jménem litevské Zemědělské a potravinářské rady s 52 359 podpisy ve věci nerovnosti v platbách v rámci společné zemědělské politiky EU v Litvě

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

The petitioner states that Litevští zemědělci mají nárok na přímou podporu z EUCommon Agricultural Policy (CAP) od doby přistoupení země k EU, ale získávají mnohem nižší příspěvky, než jejich protějšky ze západních evropských zemí. Lithuanian farmers are not receiving Spravedlivé, rovné a nediskriminační platby nejsou zemědělcům přidělovány, i když splňují požadavky v oblasti životního prostředí, bezpečnosti potravin a dobrých životních podmínek zvířat. Předkladatel se domnívá, že tyto platby byly na konci 10 letého přechodového období v roce 2014 diskriminační. Po reformě společné zemědělské politiky EU (SZP) na další finanční období 2014–2020 budou litevští zemědělci a zemědělské podniky i nadále v nevýhodném postavení a budou diskriminováni při přidělování finančních prostředků v rámci provádění SZP. Nerovnost v rámci plateb SZP přispívá ke stěhování litevských zemědělců do jiných členských států, které jsou rozvinutější a lépe finančně podporovány ze strany EU.

Thank you for your support, European Parliament