Versorgung

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

Lietuvos ūkininkai gali gauti tiesioginę paramą iš ES Common Agricultural Policy (CAP) nuo šalies įstojimo į ES, tačiau jie gauna daug mažesnes išmokas, nei jų kolegos Vakarų Europos šalyse. Nepaisant to, kad išpildyti reikalavimai aplinkos, maisto saugos ir gyvūnų gerovės srityje, ūkininkams neskiriamos sąžiningos, vienodos ir nediskriminacinės išmokos. Peticijos pateikėjo nuomone, šios išmokos tariamai diskriminacinės buvo 2014 m., 10 metų trukmės pereinamojo laikotarpio pabaigoje. Po ES bendros žemės ūkio politikos (BŽŪP) reformos per kitą finansinį 2014–2020 m. laikotarpį Lietuvos ūkininkai ir žemės ūkio įmonės ir toliau bus nepalankioje padėtyje ir bus diskriminuojami skirstant lėšas BŽŪP įgyvendinti. Nevienodos BŽŪP išmokos didina Lietuvos ūkininkų emigraciją į kitas ES valstybes nares, kurios yra labiau išsivysčiusios ir gauna didesnę ES fondų paramą.

Thank you for your support, European Parliament