Versorgung

în numele Consiliului lituanian pentru Agricultură și Alimentație, însoțită de 52 359 de semnături, privind inegalitatea plăților în cadrul politicii agricole comune a UE în Lituania

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

Petiționarul afirmă că fermierii lituanieni sunt eligibili pentru sprijin direct în cadrul politicii agricole comune a UE de la aderarea țării la UE, însă primesc plăți mult mai scăzute decât omologii lor din țările din Europa occidentală. Fermierii lituanieni nu beneficiază de plăți corecte, echitabile și nediscriminatorii, în pofida îndeplinirii cerințelor de mediu, privind siguranța alimentelor și bunăstarea animalelor. În opinia petiționarului, aceste plăți au fost presupus discriminatorii în 2014, la sfârșitul perioadei de tranziție de 10 ani. După reforma politicii agricole comune (PAC) pentru următoarea perioadă financiară 2014-2020, fermierii lituanieni și întreprinderile agricole vor continua să fie într-o poziție dezavantajată și să fie discriminați atunci când se alocă fonduri pentru punerea în aplicare a PAC. Inegalitatea plăților în cadrul PAC contribuie la emigrarea fermierilor lituanieni către alte state membre ale UE care sunt mai dezvoltate și mai bine sprijinite cu fonduri UE.

Thank you for your support, European Parliament