Versorgung

U ime Litavskog vijeća za poljoprivredu i hranu, s 52 359 priloženih potpisa, o nejednakostima u pogledu plaćanja u okviru zajedničke poljoprivredne politike EU-a u Litvi

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

Litavski poljoprivrednici još od ulaska te zemlje u EU imaju pravo na izravnu potporu EU-aCommon Agricultural Policy (CAP) , ali primaju mnogo manje iznose od poljoprivrednika u zapadnoeuropskim zemljama. Lithuanian farmers are not receiving Poljoprivrednici ne primaju poštene, jednake i nediskriminirajuće isplate usprkos tome što ispunjavaju zahtjeve u području okoliša, sigurnosti hrane i dobrobiti životinja. Podnositelj predstavke smatra da su ta plaćanja bila diskriminirajuća 2014. godine, na kraju prijelaznog razdoblja od 10 godina. Nakon reforme zajedničke poljoprivredne politike (ZZP) za sljedeće financijsko razdoblje 2014. – 2020. litavski poljoprivrednici i poljoprivredna poduzeća i dalje će biti u nepovoljnom i diskriminiranom položaju pri dodjeljivanju sredstava za provedbu ZPP-a. Nejednakosti u plaćanjima u okviru ZPP-a doprinose iseljavanju litavskih poljoprivrednika u druge, razvijenije zemlje EU-a, s boljom potporom u obliku financiranja sredstvima EU-a.

Thank you for your support, European Parliament