Versorgung

V mene litovskej Rady pre poľnohospodárstvo a potravinárstvo, s 52 359 podpismi, o rozdieloch v platbách v rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ v Litve

European Parliament
9 Supporters 9 in European Union
  1. Launched 20/01/2020

The petitioner states that Litovskí poľnohospodári sú oprávnení na priamu podporu v rámci EÚ Common Agricultural Policy (CAP) od pristúpenia krajiny k EÚ, dostávajú však oveľa nižšie platby než poľnohospodári v krajinách západnej Európy. Lithuanian farmers are not receiving Spravodlivé a rovnaké, nediskriminačné platby sa poľnohospodárom neprideľujú napriek tomu, že spĺňajú požiadavky v oblasti životného prostredia, bezpečnosti potravín a dobrých životných podmienok zvierat. Podľa predkladateľa petície boli tieto platby údajne diskriminačné v roku 2014 – na konci 10-ročného prechodného obdobia. Po reforme spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ (SPP) na nasledujúce finančné obdobie 2014 – 2020 budú litovskí poľnohospodári a poľnohospodárske podniky pri prideľovaní finančných prostriedkov na vykonávanie SPP i naďalej znevýhodnení a diskriminovaní. Nerovnosť v oblasti platieb SPP prispieva k emigrácii litovských poľnohospodárov do iných členských štátov EÚ, ktoré sú rozvinutejšie a lepšie podporované z finančných zdrojov EÚ.

Thank you for your support, European Parliament