Verwaltung

în numele EFRI (Inițiativa europeană de recuperare a fondurilor), privind prevenirea, urmărirea penală și restituirea în urma atacurilor cibernetice financiare împotriva consumatorilor din Uniunea Europeană 

EFRI (European Funds Recovery Initiative)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Petiționarul se plânge de faptul că, deși Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a menține și de a dezvolta un spațiu de libertate, securitate și justiție, precum și de a asigura un nivel ridicat de protecție a consumatorilor, aceste inițiative nu au produs până în prezent niciun fel de rezultate în domeniul prevenirii criminalității informatice. Combaterea amenințării tot mai mari reprezentate de criminalitatea informatică și mai ales un mediu financiar sigur pentru consumatori trebuie să rămână prioritare. Așa cum subliniază petiționarul, consumatorii europeni riscă să își piardă economiile din cauza înșelătoriilor cu investiții online, extrem de bine organizate și altor tipuri de fraudă, implicând spălarea de bani și activitățile teroriste, exploatate de rețele infracționale organizate de la nivel transnațional. În opinia petiționarului, aceste organizații, întreprinderi și persoane fizice își desfășoară activitatea fără teamă sau fără a risca urmărirea penală. Pierderile financiare cauzate de criminalitatea informatică și numărul de cazuri sunt în creștere rapidă. Prin urmare, petiționarul solicită Parlamentului European să inițieze acțiuni preventive și campanii de sensibilizare și educare a publicului, la nivel european, pentru a atrage atenția asupra acestui tip de criminalitate. Acesta solicită, de asemenea, să se încurajeze cooperarea și coordonarea între autoritățile naționale din întreaga Uniune Europeană, motiv pentru care solicită crearea unei autorități independente și descentralizate în cadrul Uniunii, care să aibă competența de a cerceta și a urmări penal aceste infracțiuni împotriva consumatorilor europeni. Petiționarul consideră că dreptul penal în materie de răspundere penală a corporațiilor ar trebui modificat și modernizat la nivel european. De asemenea, petiționarul solicită adoptarea rapidă a Directivei privind acțiunile de reprezentare pentru protecția intereselor colective ale consumatorilor, care le va permite consumatorilor să își unească forțele împotriva unor astfel de practici ilegale și să introducă procese colective în justiție pentru a obține despăgubiri.

Thank you for your support, EFRI (European Funds Recovery Initiative)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international