Handelspolitik

Giuseppe Sala Milano linna nimel Euroopa Ravimiameti (EMA) üleviimise kohta Amsterdami

Comune di Milano
  1. Launched 25/02/2020

Petitsiooni esitaja leiab, et Amsterdam valiti Euroopa Ravimiameti (EMA) uueks asukohaks ebaseadusliku menetluse teel. Ta on ka esitanud Üldkohtule hagi nõukogu 20. novembri 2017. aasta otsuse tühistamiseks seoses Euroopa Ravimiameti uue asukoha valikuga pärast Brexitit. Petitsiooni esitaja arvates kujutab EMA uue asukoha valimine loosi teel endast võimu kuritarvitamist. Sellega jääb ära läbipaistev otsustamisprotsess, mis põhineks tehnilistel hindamistel ja eelnevalt kindlaksmääratud kriteeriumidel. Petitsiooni esitaja kaebab, et Milano ja Amsterdami taotlusi ei olnud võimalik nõuetekohaselt hinnata. Ta väidab, et on rikutud hea halduse ja läbipaistvuse põhimõtteid. Petitsiooni esitaja rõhutab, et Madalmaad ei olnud esitanud täielikult täpset teavet Euroopa Ravimiameti ruumide kättesaadavuse kohta, mis võib ameti talitluspidevuse ohtu seada. Ta väidab, et Euroopa Parlamendi eelisõigusi ei ole nõuetekohaselt järgitud, kuna otsused ELi asutuste asukohtade kohta tuleks vastu võtta seadusandliku tavamenetluse kohaselt. Petitsiooni esitaja kutsub Euroopa Parlamenti üles õigeaegselt sekkuma, et tagada ELi õiguse järgimine. Ta taotleb ühtlasi ärakuulamist Euroopa Parlamendi ees, et esitada kõnealuste küsimustega seotud uut teavet.

Thank you for your support, Comune di Milano