Handelspolitik

Dėl Europos vaistų agentūros (EMA) būstinės vietos perkėlimo į Amsterdamą, kurią Milano miesto vardu pateikė Italijos pilietis Giuseppe Sala

Comune di Milano
  1. Launched 25/02/2020

Peticijos pateikėjas pasmerkė neteisėtą procedūrą, pagal kurią Amsterdamas buvo išrinktas nauja Europos vaistų agentūros (EMA) būstinės vieta. Peticijos pateikėjas taip pat pateikė ieškinį Bendrajam Teismui, siekdamas panaikinti 2017 m. lapkričio 20 d. Tarybos sprendimą dėl naujos EMA būstinės vietos po „Brexit“ atrankos. Peticijos pateikėjo nuomone, naujos EMA būstinės vietos atranka traukiant burtus yra piktnaudžiavimas įgaliojimais. Tai nelemia skaidraus sprendimo priėmimo proceso, grindžiamo techniniu vertinimu ir specialiais iš anksto nustatytais kriterijais. Peticijos pateikėjas skundžiasi, kad buvo neįmanoma tinkamai įvertinti dviejų paraiškų, kurias pateikė Milanas ir Amsterdamas. Peticijos pateikėjas įtaria, kad pažeisti gero administravimo ir skaidrumo principai. Peticijos pateikėjas pabrėžia, kad Nyderlandai nepateikė visapusiškai tikslios informacijos, susijusios su turimais pastatais, kuriuose galėtų būti Europos vaistų agentūros (EMA) būstinės vieta. Peticijos pateikėjas tvirtina, kad nebuvo tinkamai atsižvelgta į Europos Parlamento prerogatyvą, nes sprendimai dėl ES agentūrų būstinių vietų turėtų būti priimamas pagal įprastą teisėkūros procedūrą. Peticijos pateikėjas ragina Europos Parlamentą laiku imtis veiksmų ir užtikrinti ES teisės aktų laikymąsi. Peticijos pateikėjas taip pat prašo, kad būtų išklausytas Europos Parlamente ir galėtų pateikti naują informaciją, susijusią su rūpimu klausimu.

Thank you for your support, Comune di Milano