Gesundheit

For mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine, om en påstået overtrædelse af vanddirektivet i forvaltningen af Ülemiste-søen (Estland) 

mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine (registrikood 80001670)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
88 Supporters 88 in Europäische Union
18% from 500 for quorum
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 5 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Andrageren anfører, at Ülemiste-søen leverer drikkevand til indbyggerne i den estiske hovedstad Tallinn og dens nærmeste omegn. Den øverste del af søen er et beskyttet område i henhold til vanddirektivet. I henhold til artikel 28, stk. 5, i den estiske vandlov er det tilladt at reducere et afsnit af Ülemiste-søens sundhedsbeskyttelsesområde med en byggeaktivitet på vandbredden, der anvendes til indvinding af drikkevand. Dette vil true det eneste vandreservoir i regionen og muligvis også kvaliteten af drikkevandet. Andrageren mener, at den estiske vandlov er i strid med vanddirektivet 2000/60/EF og direktiv 98/83/EF om kvaliteten af drikkevand samt artikel 191-193 i TEUF. Andrageren minder om, at medlemsstaterne har lov til at vedtage strengere beskyttelsesforanstaltninger med hensyn til vandressourcer. I dette tilfælde har Estland ikke desto mindre indført en lempelse af lovgivningen om drikkevand i forhold til EU's standarder for situationen.

Thank you for your support, mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine (registrikood 80001670)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international