Gesundheit

Dėl tariamo Geriamojo vandens direktyvos pažeidimo Ulemistės ežere (Estijoje)

mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine (registrikood 80001670)
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining >2 Months

Peticijos pateikėja teigia, kad Ulemistės ežeras tiekia geriamąjį vandenį Estijos sostinės Talino gyventojams ir artimiausioms Talino apylinkėms. Anot Geriamojo vandens direktyvos, viršutinė ežero dalis yra saugoma. Pagal Estijos vandens įstatymo 28 straipsnio 5 dalį Ulemistės ežero sanitarinės apsaugos teritorijos dalį leidžiama sumažinti tuomet, kai statomas vandens krantas, naudojamas geriamajam vandeniui išgauti. Tačiau dėl šios priežasties kils grėsmė pavieniams vandens ištekliams regione ir galbūt geriamojo vandens kokybei. Peticijos pateikėjas mano, kad Estijos vandens įstatymu pažeidžiama Geriamojo vandens Direktyva 2000/60/EB ir Direktyva 98/83/EB dėl žmonėms vartoti skirto vandens kokybės taip pat SESV 191–193 straipsniai. Peticijos pateikėja primena, kad valstybėms narėms leidžiama priimti griežtesnes vandens išteklių apsaugos priemones. Vis dėlto šiuo atveju Estija legalizavo sušvelnintas geriamojo vandens apsaugos priemones, palyginus su padėtį reglamentuojančiais ES standartais.

Thank you for your support, mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine (registrikood 80001670)

openPetition international