Gesundheit

Eve Fink mittetulundusühingu Eesti Roheline Liikumine nimel veepoliitika direktiivi väidetava rikkumise kohta Eestis asuva Ülemiste järve majandamisel

mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine (registrikood 80001670)
  1. Launched 09/04/2020

Petitsiooni esitaja teatab, et Ülemiste järv varustab Eesti pealinna Tallinna ja selle lähiümbruse elanikke joogiveega. Vastavalt veedirektiivile on osa järvest kaitseala. Eesti veeseaduse artikli 28 lõike 5 kohaselt lubatakse vähendada Ülemiste järve sanitaarkaitseala ühe osa pindala seoses ehitustöödega joogivee võtmiseks kasutatava järve kaldal. See seab ohtu piirkonna ainukese veevaru ning võib halvendada ka joogivee kvaliteeti. Petitsiooni esitaja on seisukohal, et Eesti veeseadusega rikutakse veedirektiivi 2000/60/EÜ ja direktiivi 98/83/EÜ olmevee kvaliteedi kohta ning ELi toimimise lepingu artikleid 191–193. Ta tuletab meelde, et liikmesriikidel on lubatud võtta veevarude kaitseks rangemaid meetmeid. Antud juhul aga leevendas Eesti joogivee suhtes kehtivaid õigusnorme, võrreldes vastavate ELi normidega.

Thank you for your support, mittetulundusühing Eesti Roheline Liikumine (registrikood 80001670)