Handelspolitik

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Petitsiooni esitaja kurdab kahjuliku mõju üle, mis kaasneb elektriimpulsstraalimisega, st kaablite abil merepõhja elektriimpulsside saatmise ja kalade „uimastamisega“, nii et neid on kergem kalurite võrkudesse ajada. Kalapüük elektriga on olnud ELis keelatud alates 1998. aastast, kuid 2007. aastal kehtestati elektriimpulsstraalimise suhtes erand. Petitsiooni esitaja osutab, et 28 % Madalmaade kalalaevastikust on varustatud elektriimpulsisüsteemidega, mis ületab ELi kvooti ja põhjustab ELi siseturul kõlvatut konkurentsi, sest võimaldab Madalmaade kaluritel oma püüki kergesti ja järjekindlalt suurendada. Petitsiooni esitaja hinnangul on selline intensiivne kalastusmeetod vastuolus loomade aistimisvõime põhimõttega ja vajadusega kaitsta kalade heaolu, nagu on sätestatud Euroopa Liidu toimimise lepingu artiklites 11 ja 13, sest see põhjustab kaladele surma hetkel tõsiseid kannatusi ning mõjutab valimatult ka teisi merepõhjas elavaid liike, ohustades nii kogu mereökosüsteemi. Petitsiooni esitaja kutsub Euroopa Parlamenti üles nimetatud kalastusmeetodit kogu ELis täielikult keelustama ning toetama paremate õigusaktide vastuvõtmist loomade heaolu kaitsmiseks.

Thank you for your support, Emeline Colledani

openPetition international