Handelspolitik

Hollandiában az Északi-tengeren elektromos áram felhasználásával folytatott halászatról

Emeline Colledani
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

A petíció benyújtója kifogásolja az elektromos áram felhasználásával folytatott halászat káros hatásait, amelynek során kábelek segítségével elektromos impulzusokat küldenek a tengerfenék szintjén, amelyek „elkábítják” a halakat, és ennek révén könnyeben a halászok hálóiba terelik őket. Az EU-ban 1998 óta tilos a villamos energiával folytatott halászat, de 2007-ben mentességet vezettek be az elektromos impulzussal történő halászat tekintetében. A petíció benyújtója rámutat, hogy a holland flotta 28%-a rendelkezik elektromos impulzusrendszerrel, ami meghaladja az uniós kvótákat, és tisztességtelen versenyt teremt az EU belső piacán, mivel lehetővé teszi a holland halászok számára, hogy a fogásaikat könnyen és következetesen megtöbbszörözzék. A petíció benyújtója úgy véli, hogy ez az intenzív halászati módszer ellentétes azzal az elvvel, ami elismeri, hogy az állatok érző lények, valamint a halak jóléte védelmének szükségességével, ahogy azt az EUMSZ 11. és 13. cikke is tartalmazza, mivel súlyos szenvedést okoz a halaknak pusztulásuk pillanatában, valamint megkülönböztetés nélkül érinti a tengerfenéken jelen lévő többi fajt, a teljes tengeri ökoszisztémát veszélyeztetve. A petíció benyújtója felszólítja az Európai Parlamentet, hogy vezessen be teljes körű, az egész EU-ra kiterjedő tilalmat e halászati módszer tekintetében, és mozdítsa jobban elő az állatjóléti szabályozást.

Thank you for your support, Emeline Colledani