Handelspolitik

Ve věci rybolovu za použití pulzního elektrického proudu v Severním moři, Nizozemsko

Emeline Colledani
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 4 days

Předkladatelka si stěžuje na ničivé dopady rybolovu za použití pulzního elektrického proudu, při němž se pomocí kabelů vysílajících pulzní elektrický proud podél mořského dna ryby ochromí, aby poté mohly být snadněji nahnány do rybářských sítí. Rybolov pomocí elektrického proudu je v EU zakázán od roku 1998, v roce 2007 však byla rybolovu za použití pulzního elektrického proudu učiněna výjimka. Předkladatelka poukazuje na to, že těmito systémy pulzního elektrického proudu je vybaveno 28 % nizozemského rybářského loďstva, což přesahuje kvóty EU a způsobuje nekalou hospodářskou soutěž na vnitřním trhu EU, protože to nizozemským rybářům umožňuje snadno a trvale znásobovat jejich úlovky. Předkladatelka se domnívá, že tato metoda intenzivního rybolovu je v rozporu se zásadou respektu k vnímání zvířat a nutností chránit dobré životní podmínky ryb, jak je zakotveno v článcích 11 a 13 SFEU, neboť ryby kvůli tomu při usmrcování velmi trpí a rovněž to má dopady i na všechny ostatní druhy vyskytující se na mořském dně, a ohrožuje to tak celý mořský ekosystém. Předkladatelka vyzývá Evropský parlament, aby v celé EU zavedl zákaz tohoto způsobu rybolovu a prosazoval právní předpisy v oblasti dobrých životních podmínek zvířat.

Thank you for your support, Emeline Colledani

openPetition international